icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Ondernemers Gedempte Vaart Surhuisterveen blij met Cadeaufestival en vernieuwde straatinrichting

05 Jul 2017
'Actie hielp ons om er vorig jaar doorheen te brûzjen’

,,We krijgen hartstikke leuke reacties. Geweldig.’’ De winkeliers van de Gedempte Vaart zijn blij met het Cadeaufestival én met de ‘nieuwe’ weg. Vorig jaar werd de Feanster Gedempte Vaart grondig gerenoveerd. Dat leverde flink wat overlast op, want de weg lag er een hele poos uit. Daardoor konden bezoekers minder gemakkelijk naar Surhuisterveen komen.

De ondernemers van Surhuisterveen zaten echter niet bij de pakken neer. Ze sloegen de handen ineen en organiseerden tal van activiteiten. Eén daarvan was het fameuze Cadeaufestival. Dat werd zó’n succes dat het festijn dit jaar wederom plaatsvindt. Dat geeft de ondernemers een goed gevoel.
,,Het idee van saamhorigheid is heel mooi’’, vindt Aliza de Vries-Diertens van bakkerij De Korenaar. ,,Een leuke actie en ook nog een beetje reclame’’, stelt Leentje Kuiper van bloemenzaak Flowers by Leentje. ,,Mensen worden positief om richting Surhuisterveen te gaan.’’

Superleuke actie
Bij het Cadeaufestival maakt iedereen die winkelt bij een deelnemende zaak kans om een prijs te winnen. Wie aan de kassa staat, kan via de winkelier gebeld worden door Mook de Notaris. Als dat het geval is, dan wint de bezoeker een prijs. ,,Mensen komen bij mij binnen en zeggen: nú mag de notaris wel bellen!’’, vertelt Leentje Kuiper. ,,De inzet van de actie is superleuk’’, vult ook Jacoba Otten van woonwinkel Woonkracht8.
,,Een mooi initiatief om ons er doorheen te laten ‘brûzjen’’’, stelt Andries Huisman van Huisman Schoenen met het oog op de wegonderbreking van 2016. ,,Bovendien helpt het ook om als ondernemers meer op één lijn te komen. Hoeveel het ons precies in de winkel uiteindelijk geholpen heeft, is moeilijk te zeggen. Het gaat dit jaar beter, maar misschien heeft dat ook met de crisis te maken.’’

Mooie uitstraling
Inmiddels is de Gedempte Vaart voorzien van een nieuw riool en is de straat opnieuw ingericht. ,,De uitstraling is fantastisch’’, vindt Jacoba Otten. ,,Mensen vinden het veel ‘luxer’ ogen. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor mooie verlichting voor de maanden oktober tot en met april. Vanaf april kunnen er dan bloemen opgehangen worden in hanging baskets. Dat doen we in overleg met H&I en de gemeente.’’

De ondernemers van de Gedempte Vaart zijn overwegend positief over het vervolg van het Cadeaufestival. ,,Het heeft mij vorig jaar geholpen’’, vertelt Leentje Kuiper. ,,De actie is heel leuk.’’ Dat onderstreept Aliza de Vries: ,,Het is super dat de actie vervolgd wordt. Voor de organisatie is dat ook fijn. Je krijgt weer reuring in het dorp.’’ Dat past bij Surhuisterveen. ,,Ze doen het ‘hier’ toch allemaal maar even. Daar kunnen andere dorpen een voorbeeld aan nemen.’’

Foto-onderschrift: De ondernemers van de Gedempte Vaart die dit jaar ook weer meedoen aan het Cadeaufestival in Surhuisterveen. Vanaf links zijn Andries en Klaske Huisman (Huisman Schoenen), Aliza de Vries-Diertens (De Korenaar), Jacoba Otten (Woonkracht8) en Leentje Kuiper (Flowers by Leentje) te zien.

“Ik hoefde alleen maar wat suiker te halen bij Jumbo. En voordat ik het wist had ik opeens een waardecheque van 100 euro in mijn handen.”

Jan - Opeinde

“‘Eigenlijk is het vreemd dat we als niet-winkelier meedoen aan een dergelijke winkelactie. Echter omdat het belangrijk is dat we Koopcentrum Surhuisterveen en de regio op de kaart blijven zetten, dragen wij graag ons steentje bij!’”

Ronnie van der Veen - Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.

“Het Cadeau Festival is een geweldige manier om Surhuisterveen op de kaart te zetten en het zorgt voor mooie onderlinge verbinding. We doen dan ook heel graag mee!”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“'Gisteren was het vissen niets, maar vandaag heb ik een mooie vangst!'”

Dhr. W. Herder - Winkelwinnaar bij Hengelsport Land Surhuisterveen