icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Eerste honderden euro's uitgedeeld bij Cadeau Festival Surhuisterveen

06 Jun 2017

De eerste honderden euro’s zijn uitgedeeld. Surhuisterveen is de komende weken weer hét cadeaucentrum van het noorden. Elke dag delen de Feanster ondernemingen mooie prijzen uit. Donderdag werden de eerste mensen verblijd: mevrouw De Jonker (Stroobos) en de heer en mevrouw Beintema (Kootstertille). Vorig jaar vond de eerste editie van het Cadeaufestival Surhuisterveen plaats. Dat werd een groot succes.

Het concept van het Cadeaufestival is bijzonder. Notaris Mook belt dagelijks een deelnemende winkel op. De klant die op dat moment aan de kassa staat, wint een prijs. De prijs is voor zowel de notaris als voor de betre ende winkelier onbekend. Het is echter altijd een cadeau dat afkomstig is van een andere deelnemende zaak.

Mevrouw De Jonker kreeg haar prijs toen ze aan de kassa stond bij de Formido in Surhuisterveen. “Ze was helemaal verwonderd’’, vertelt bedrijfsleider Jaap van der Valk. ,,Ze stond perplex.’’ De Jonker won drie cadeaubonnen van 25 euro. ,,Toevallig bleek in de rij aan de kassa ook een mevrouw te staan die vorig jaar winnaar was geworden bij het Cadeaufestival. Dat werd meteen een leuk gesprek’’, aldus Van der Valk.

Weekprijs bij It Stee

Ook bij It Stee Foar Iters en Drinkers viel een prijs. Dat bleek meteen de weekprijs te zijn, een extra grote, bijzondere prijs. Siepie Vegelin van It Stee was aanwezig toen de prijs viel. ,,De notaris kwam binnen lopen en zij vertelde dat de eerste klant die aan de balie afrekende, de prijs zou winnen.’’ Dat bleken Gerrit en Martha Beintema uit Kootstertille te zijn. ,,Zij waren hartstikke blij. Ze kregen vierhonderd euro aan cadeabonnen.’’ Formido Surhuisterveen en It Stee Foar Iters en Drinkers waren beide vorig jaar ook present als deelnemers aan het Cadeaufestival. Het festival is een initiatief van de Vereniging van Handel & Industrie (H&I) in Surhuisterveen. Aanleiding voor het opzetten van het festijn was de grote wegonderbreking vorig jaar in Surhuisterveen. Het Cadeaufestival werd echter zó’n groot succes, dat het festival dit jaar wederom wordt georganiseerd. De doorgaande weg is weer klaar, maar de winkeliers en het publiek waren laaiend enthousiast over het prijzenfestijn. Reden te meer om er een vervolg aan geven.

‘Leuke reuring in het dorp’

,,We kregen vorig jaar allemaal positieve reacties’’, vertelt Jaap van der Valk. ,,Het festival geeft lekker veel reuring in het dorp. Een heel leuk initiatief. Hoe meer ondernemingen er mee doen, hoe meer er gewonnen kan worden.’’ De bedrijfsleider van de Formido kan zich voorstellen dat het Cadeaufestival voor winkelend publiek een extra reden is om Surhuisterveen te bezoeken. Hij is dan ook erg enthousiast over het festijn: ,,Het is mooi om de positiviteit van de actie van vorig jaar door te zetten.’’

“Ik hoefde alleen maar wat suiker te halen bij Jumbo. En voordat ik het wist had ik opeens een waardecheque van 100 euro in mijn handen.”

Jan - Opeinde

“‘Eigenlijk is het vreemd dat we als niet-winkelier meedoen aan een dergelijke winkelactie. Echter omdat het belangrijk is dat we Koopcentrum Surhuisterveen en de regio op de kaart blijven zetten, dragen wij graag ons steentje bij!’”

Ronnie van der Veen - Van der Velde & Hoen makelaardij o.z.

“Het Cadeau Festival is een geweldige manier om Surhuisterveen op de kaart te zetten en het zorgt voor mooie onderlinge verbinding. We doen dan ook heel graag mee!”

Ytzen Borger - Borger Tegels & Sanitair

“'Gisteren was het vissen niets, maar vandaag heb ik een mooie vangst!'”

Dhr. W. Herder - Winkelwinnaar bij Hengelsport Land Surhuisterveen